Tubantia 26 februari 2022

Achttienhonderdzevenenveertig kilometer. Dat is de afstand tussen Diepenheim en Kiev. 1847. Volgens de routeplanner een autoritje van 19 uur en 46 minuten, bij normale verkeersdrukte en een klein beetje wind in de rug. U moet er wel rekening mee houden dat de bestemming zich in een andere tijdzone bevindt. Neem dus extra onderbroeken mee. En een helm.

Al die Boreale Nederlanders die op dit moment een harde plasser krijgen van Vladimir de Onberekenbare kunnen dus al binnen een dag hun opwachting maken aan het Oostfront om hand-en-spandiensten te verrichten tijdens de Glorieuze Slag om de Definitieve Redding van het  Conservatief Clowneske Christelijke Europa. (CCCE) Ik verheug me nu al op de foto van Thierry Baudet die als liggend naakt poseert op het dak van de oude kerncentrale in Tsjernobyl en al tijdens het plaatsen van dat plaatje komt te overlijden aan acute leukemie. We zullen je nooit vergeten, strijder!

Het leek me ook een ontzettend fijn idee om de verdediging van het Euromaidan in de binnenstad van Kiev te gunnen aan Hans van Baalen, maar ja, die is al dood. En Guy Verhofstadt is helaas verhinderd. Die is bezig met het oprichten van een Europees Leger. Nou ja. Niet echt een leger. Het is meer een Mosterd Na De Maaltijd Divisie. En die zijn ook niet echt van het vechten. Die praten. En praten. En praten. En die werken zo verschrikkelijk op de zenuwen dat alle anderen ze op hun bek willen slaan. En dan wordt praten al heel snel slikken. Van tandjes.

We kunnen onze koning sturen. Willem de Laatste. Die zou voor wat vrede kunnen zorgen. Met als zoenoffer een Holland Heineken House met werkende tapinstallatie en een dochter in de huwbare leeftijd. Zoals ze dat vroeger deden toen we daadwerkelijk nog iets hadden aan al die uitvretende Europese monarchen. Natuurlijk gaat Claudia de Breij het uithuwelijken van haar hartsvriendin streepje melkkoe niet leuk vinden. Dat is dan maar zo. Alles voor de vrede!

We kunnen ook proberen om een zeer gewaagde aanslag te plegen op het leven van Vladimir Poetin. Wat we daarvoor zoeken is een Europese democraat die in staat is om in het diepste geheim een koffer met een bom te plaatsen ergens onder een salontafeltje in de datsja van Poetin zelf. Halbe? Mark? Hans? Iemand?

We kunnen Rusland ook uitsluiten van het Songfestival. Ik weet dat daar enorm veel weerstand tegen bestaat, want waarom zou je muzikanten straffen voor een crisis waar ze part nog deel aan hebben? Nou. Omdat we dat in Nederland ook al jaren aan het doen zijn. En als ik mijn opoe zaliger Mina P. eens mag citeren: ‘ Woarumme zoll’n dee leu ut better hebb’n dan oons?’

Tot slot nog dit. Heel veel Nederlanders zijn bang dat ze dit gaan voelen in hun portemonnee. Geen zorgen. We gaan ook hier weer dik aan verdienen. Siewert heeft al voor 100 miljoen euro aan afgekeurde pleisters gestuurd. Leve ons!