Tubantia 3 september 2022

Natuurlijk is het racisme in het voetbal uiterst eenvoudig op te lossen. Je moet gewoon per direct alle deelnemende elftallen verbieden nog langer donkere spelers op te stellen. Vanzelfsprekend zullen er dan weer allerlei kokosnoten uit hun palmboom donderen die met overslaande stem roeptoeteren dat dit riekt naar onvervalste discriminatie maar dat moeten we dan maar even parkeren als het onvermijdelijke zure appeltje. Het netto resultaat van het verbod op donkere voetballers is namelijk dat geen enkele voetbalclub waar dan ook ter wereld nog in staat zal zijn een fatsoenlijk elftal op de been te brengen met als gevolg dat alle competities volkomen stil komen te liggen waardoor de donkere voetballers een machtspositie veroveren waar menig voormalig plantage-eigenaar een hele dikke plasser van zou krijgen.

Wat zou het toch fabelachtig en ronduit schitterend zijn als de Nederlanders, dat ijverige, tuchtige,hardwerkende en intens nuchtere volkje achter de duinen het voortouw zouden nemen in de grootste Wiedergutmachung sinds de Wiedergutmachung zelf. Meneertje Manuel heeft zelfs al een meer dan geweldige slogan voor deze actie bedacht: Nederland Zwart Vlees Land. Omdat we tot in het diepst van onze vezels voelen dat het tijd is om eindelijk de eerlijke prijs te gaan betalen. Voor ons racistische verleden. Voor ons racistische heden. Voor de Apartheid. Voor onze V.O.C. Voor onze Koninklijke Shell. Voor onze Koninklijke Familie. Voor ons Koloniale Verleden. Voor Bassie. Voor Adriaan.

We moeten wel opschieten. Met de huidige opwarming der aarde en de daaraan gekoppelde temperatuurstijging is het volgens dermatologen een kwestie van nog maar heel even en ook wij zullen als voormalige witten gaan behoren tot de donker gekleurden. Daarmee zouden we dan zelf als voormalige slavendrijvers toetreden tot het Immense Leger der Historisch Uitgebuitenen en dat lijkt mij verre van eerlijk tegenover de Originele Onderdrukten. Want laten we wel wezen, als blanke Nederlanders zich na nog eens 25 extreem bruinverbrande zomers ook mogen gaan positioneren als de zogenaamde donkeren dan zijn we echt zover van huis dat we ons eigen thuisland dreigen te gaan kolonialiseren. Want Nederlanders en slachtofferschap, dat is nu al een lachwekkend en diep ongelukkig huwelijk.

Het startschot van de campagne Nederland Zwart Vlees Land zou wat mij betreft moeten klinken in Ter Apel. Dat zou dan opgeleukt kunnen worden met een barbecue ( geen varkensvlees!) en een live televisie-uitzending van de talkshow Op-Het Nippertje. Ik zou voor deze uitzending de tafel met gasten voor het beeld dan wel aan de andere kant van het hek laten zetten. Maar ja. Wie ben ik. We zouden dan in alle redelijkheid kunnen praten over die paar racisten die dit land nog kent en de broer van Tim Hofman zou dan kunnen opperen om die lekker bij elkaar te zetten op Rottumerplaat. En dan maar hopen op het versneld stijgen der zeespiegel.

Dit is natuurlijk nog maar een beginnetje. Er moet ook nagedacht worden over Nederland Rood Vlees Land. De indianen! En Nederland Sambal Bij. De Oeigoeren!

Alles op zijn tijd.