Tubantia 28 mei 2022

Meneertje Manuel heeft een geweldig format bedacht voor een daverend nieuw televisieprogramma: ‘Maak Je School Af!’ Het idee is van een briljante eenvoud. Een jongeling met een rugzakje vol mentale en of fysieke problemen ( Gescheiden Ouders! Acne! Jaarkaart Telstar!) rent met een automatisch vuurwapen een schoolgebouw binnen en begint dan als een malle om zich heen te schieten. Livestream! Facebook! Advertentie-inkomsten! En wat zou het dan ontzettend leuk zijn als die schietende schavuit daar op een of andere manier punten mee kan verdienen. En dat hij die punten dan kan inruilen. Voor hebbedingetjes. Pantoffels! Of extra munitie! Een upgrade op zijn wapen! Een tank! Een Houwitser! Kernwapens!

Omdat we een dergelijk televisieprogramma in Nederland natuurlijk nooit van de grond gaan krijgen ( Regeltjes! Provinciaals Pacifisme! D66!) gaan we de eerste afleveringen van ‘Maak Je School Af!’ uitrollen in de Verenigde Staten van Amerika. Niet alleen omdat we in de VS zo goed als gratis gebruik kunnen maken van de al bestaande infrastructuur maar ook omdat ze daar beschikken over een enorme voorraad scholieren. Want, en daar hoeven we echt niet om heen te draaien, er worden er nogal wat door heen gejast op jaarbasis. Maar goed. Dat is al jaren zo. Daar zijn ze inmiddels wel aan gewend.

En als er nu lezers zijn die uit pure verontwaardiging hun vrouw door het raam gooien omdat het toch geen pas geeft om van het overhoop schieten van kleine kinderen een amusementsprogramma te maken, wil ik alleen dit maar zeggen: ‘Nee, jij bent lekker bezig!’

Het doodschieten van kleine kinderen is al sinds de ontdekking van Amerika schering en inslag en het enige wat ik nu voorstel is om dat achterlijke geweld eindelijk eens in professionele banen te leiden. Want het gaat toch wel door. Want ze willen daar niet anders. Dus gaan we die slag maken. Naar fatsoenlijke geestelijke bijstand. Voldoende EHBO. Gezonde versnaperingen. Een mobiel veldhospitaal. Clowns. Knuffels. Camera’s.

Natuurlijk kunnen we er nog een extra wedstrijdelement aan vastknopen. Dat een witte dader zoveel mogelijk zwarte slachtoffers probeert te maken. Dat een moslim achter de joden aan gaat. Dat een tot op het bot gefrustreerde maagd van 68 jaar oud dood en verderf zaait op een katholieke meisjesschool. Dat we een Pro-Life activist een heel raar punt laten maken op een kinderdagverblijf. Alles kan. Niks moet.

We kunnen ook een wedstrijd organiseren tussen twee daders. Met iets van een startschot. Alec Baldwin? Wel even oppassen! We willen geen ongelukken! Nog niet. En dat we dan geld in kunnen zetten op een dader naar keuze. En dat de winnaar degene is die het eerst klaar is. Natuurlijk zorgen we voor goede controle. Als er nog een hartslag is dan telt het niet. Over de uitslag kan alleen worden gecorrespondeerd als u een abonnement neemt op het streaming platform van dienst. En op die uitzendrechten kan nog steeds geboden worden. Netflix? Talpa? EO? FOX? Siewert?