Tubantia 28 November 2020

Misschien moeten we voor eens en altijd concluderen dat ons schitterende Nederland gewoon veel te klein is voor het ware, oprechte fascisme.  We zullen altijd een volk van meelopers blijven en het wachten is dus op een Grote Buur die ons uit medelijden andermaal op sleeptouw zal nemen. Jammer dat Angela Merkel zo’n door en door fatsoenlijke vrouw is gebleken. Die zal echt niet voorop gaan in de strijd voor een Zuiver Europa. En dan moeten we dat dus allemaal zelf gaan regelen. En dat kunnen we niet. Hier sneuvelt het ware, oprechte fascisme al na een paar uitgelekte antisemitische app-berichten. We zijn het lachtertje van de Internationale Bruine Hemden Beweging. Ik had al zo’n vermoeden. Nederlanders kunnen niet marcheren. Dat begint bij ons al heel snel op een polonaise te lijken. We hechten te veel aan onze Hollandsche Gemoedelijkheid. We zullen ook nooit in staat zijn om onze vijanden naar de gaskamers te sturen. Gaskamers vinden wij niet gezellig. Zeker niet met al die regelgeving. Die verschrikkelijke bureaucratie. En wat dacht je van Brussel! En George Soros! George Soros gaat die gaskamers vast en zeker verbieden! En dan moet je overal een vergunning voor aanvragen!Je mag helemaal niks meer! Nederland is Nederland niet meer! Nou. Dan is voor mij de lol er snel van af!!1!

Fascisme in Nederland is als een hele dikke Argentijnse voetballer: komt niet van de grond. Daar zouden we ons gelukkig mee kunnen prijzen. Dat we weten dat het fascisme niet in onze volksaard zit. Niet dat we het fascisme gaan verbieden. Is nergens voor nodig. Want natuurlijk mag je hier het fascisme hartstochtelijk aanhangen. Dit is een vrij land. Maar dan moet je voor je fascisme een bijbehorende politieke partij oprichten. En dan doe je mee aan de verkiezingen. Dat noemen we de parlementaire democratie. En democratie en fascisme, dat is als een politicus en een geheugen. Dat werkt niet. En dat is dan het einde van het fascisme.  

Het fascisme heeft helemaal niks met de parlementaire democratie. De werkelijke fascist weet dat de macht alleen veroverd kan worden door een gewapende strijd. Dat had ik dan ook graag mee willen maken, Theo Hiddema die met een oude Luger de slinkse jodenvriend Mark Rutte onder schot houdt terwijl hij de sleutel van de schatkist opeist. Aanhangers van Forum van Democratie die het Binnenhof bestormen en die dan helaas met hun scootmobielen vast komen te zitten in een wildrooster. Thierry Baudet in een glimmend lederen uniform die staand op een tank de revolutie uitroept om vervolgens door een medewerker van het Oorlogsmuseum Overloon het park uitgejaagd te worden. Al die Nederlandse fascisten met hun piepkleine dromen, ze hadden kunnen zorgen voor wat kostelijk vermaak. Want fascisme in Nederland is folklore. Het is een verkleedpartij. Het is theater. Het is zinloosheid voor de buhne. Het is amateurtoneel. En ze zouden daar subsidie voor aan moeten vragen.