Tubantia 30 juli 2022

Meneertje Manuel is gek op maatschappelijke onrust. Maatschappelijke onrust is de kers op het vlaggetje op de slagroom op de taart. Maar het mag van mij allemaal wel een tikkeltje ludieker. Kunnen we de A35 het komende weekend niet blokkeren met volgespoten corpsballen?  Dat we even een beetje de spanning uit de opgefokte binnenbanden van onze samenleving laten lopen? Voordat het hier echt een burgeroorlog gaat worden. Want het lijkt op papier iets geweldigs, zo’n burgeroorlog. Maar ik zeg het u. Een burgeroorlog is vooral heel erg ongezellig. Want dan moet je de deur uit. Aanbellen bij de buren. De buurman een hengst voor de bek verkopen. En het dan heel snel op een rennen zetten. En waar moet je dan naar toe? Het is nergens veilig. Want dat is het probleem met een burgeroorlog. Dan woont de vijand opeens vlak naast je. En dan komt het allemaal wel heel erg dichtbij.

Vandaar dus mijn voorstel om de A35 te blokkeren met volgespoten corpsballen. Dat zal even wennen zijn. Dat we onze onvrede voor het eerst sinds de ontdekking van de hemel gaan botvieren op de daadwerkelijke elite. Dat betekent dus dat we dit keer niet de joden overal de schuld van kunnen geven. En dat is best lastig. Dat geef ik grif toe. Want dan moeten we zelf gaan nadenken. En daar heeft niet iedereen zin in. Vandaar dus dat ik dat voor jullie doe. Met mijn voorstel. Van die volgespoten corpsballen. En die barbecue.

Je hoort vaak dat er tijdens een conflict als dit alleen maar verliezers zijn. Dat is echt pertinente onzin. Elk conflict kent ook zijn winnaars. En dat zijn altijd de corpsballen. Die werken bij Shell. Dat zijn de aandeelhouders van de wapenfabrikanten. Die zitten in de top van de Rabobank. Dat zijn de advocaten die de Russische maffia hebben geholpen hun miljarden weg te sluizen. Het vleesgeworden tuig van de richel. Die gaan we dus volspuiten. En op de barbecue leggen.

Of we sluiten ze op. In een varkensflat. Lijkt me ook wel wat. Tienduizend volgespoten corpsballen in een varkensflat. En dan die varkensflat met die tienduizend volgespoten corpsballen midden op de A35. Als afschrikwekkend voorbeeld voor al onze kinderen. Kijk! Dat komt er nou van! Die mensen worden levenslang gestraft! Die zijn te hebberig geweest.

En dan een barbecue. Dat je het ruikt. Die stank. Hun stank.

Natuurlijk gaan we die corpsballen niet volgespoten tentoonstellen op de A35. Het zijn corpsballen. Die worden niet volgespoten. Die spuiten vol. Die dansen naar niemands pijpen. Die laten zich pijpen. Die ontspringen die dans. Die financieren het volksoproer. Die organiseren hun eigen revolutie. Dat zijn altijd de winnaars. En die zwaaien. Die zwaaien met worsten. Die zwaaien met grote lappen rood vlees. En die krijgen Nederland in beweging. Hun kant op. Altijd hun kant op. Want zij verstrekken de hypotheken. Zij verkopen de vlaggen. Zij leveren de barbecue.