Tubantia 5 februari 2022

Dat lijkt mij ook wel wat. Een achterlijk grote boot bestellen bij Roetgerink in Enter en die dan in Diepenheim pontificaal voor mijn deur laten bezorgen. Daar zouden dan drie bruggen (tijdelijk!) voor afgebroken moeten worden plus dat we natuurlijk een Nieuwe Waterweg moeten graven op het traject waar nu nog de N824 ligt. En Roetgerink moet natuurlijk bereid zijn een achterlijk grote boot voor mij in elkaar te zetten. Al lijkt me dat een financiële prikkel van 430 miljoen euro wonderen verricht. Daar moet Roetgerink normaal gesproken de gehele wintercollectie voor verkopen.

Omdat een dergelijke boot natuurlijk nooit door de huidige Regge vervoerd kan worden zal die over een afstand van 6 kilometer flink moeten worden uitgediept. Daar kunnen we alle 21 werkelozen uit de gemeente Hof van Twente mooi voor aan het werk zetten. Ook het pittoreske Goor zal in zijn geheel (iets minder tijdelijk!) tot de grond toe moeten worden afgebroken. Dat is zeker sneu voor de huidige inwoners maar Goor krijgt dan wel zijn Oude Haven terug. En dat is toch ook wat waard.  

Natuurlijk zullen er heel veel mensen zijn die het mij niet gaan gunnen. Succes is als een rode lap vlees die je midden in een kringetje veganisten gooit. Daarom heb ik dan ook mijn plan laten varen om met mijn boot 1 keer in de week boodschappen te gaan doen in het prachtige nieuwe centrum van Markelo. Want dat wisten de Watergeuzen al: met de machtig mooie mensen uit het machtig mooie Markelo wil je geen ruzie hebben. Natuurlijk zal ik ooit het prachtig nieuwe centrum van Markelo gaan bezoeken. Daar maak ik graag een principekwestie van. Maar dat ga ik absoluut niet onvoorbereid doen. Speciaal voor die gelegenheid heb ik inmiddels een bestelling lopen bij datzelfde Roetgerink in Enter voor een vliegdekschip met alles er op en er aan. En een onderzeeboot. Nucleair.

Het is wel even de vraag waar ik die nieuwe boot van 430 miljoen euro moet gaan laten. Achter in de tuin gaat niet. Daar staat al een trampoline. En voor mijn huis lukt ook niet. Daar ligt al een containerschip. En die moet ik nu al meerdere keren per dag even richting het Warmelo laten drijven omdat anders de buurman er niet langs kan met zijn diverse landbouwvoertuigen waarmee hij zijn Hangende Tuinen van Babylon van voldoende water probeert te voorzien. En ik hecht enorm veel waarde aan een goed verstandhouding met mijn buurman, zeker nu ik weet dat hij in zijn kelder honderdduizend tot aan de tanden bewapende Russische soldaten achter de hand houdt.  Ik zou natuurlijk de vlucht vooruit kunnen kiezen en mij middels diverse extreem korte afstand raketten met hand en tand gaan verdedigen tegenover mijn imperialistische buurman maar dan moet ik wel in overleg met de Rabobank voor alweer een nieuwe hypotheek. En ik weet nu al wat die gaan zeggen: Los eerst dat ondergrondse vliegveld maar eens af.